Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Linnan juhlat: Kättely on par­hail­laan käyn­nis­sä, en­sim­mäi­se­nä vuo­ros­sa oli Eli­sa­beth Rehn

Linnan juhlat: Tuomas Aslak Juuson isoi­soi­sä oli en­sim­mäi­nen Linnan juhliin kut­sut­tu saa­me­lai­nen

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Haa­vis­to: Ve­nä­jäl­le myytävä ym­pä­ris­töä sääs­tä­vää tek­no­lo­giaa pa­kot­teis­ta huo­li­mat­ta – "Jos poh­joi­set alueet pääs­te­tään tu­hou­tu­maan, saadaan sanoa hy­väs­tit muual­la­kin"

Ulkoministeri Pekka Haavisto esittää, että EU:n langettamat talouspakotteet eivät estäisi ympäristöteknologian kauppaa Venäjälle

Suomella on hallussaan Barentsin euroarktisen neuvoston puheenjohtajan nuija seuraavat kaksi vuotta. Nuija sijaitsee tällä hetkellä eteläisessä Helsingissä, viimaisella Katajanokalla ulkoministeriössä.

Pohjoisiin asioihin keskittyneen kansainvälisen yhteistyöelimen puheenjohtajuus on merkittävä vastuutehtävä, vaikka Barents tuntuu kaukaiselta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) korostaa, että Barentsin alue – johon Suomesta kuuluu Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Lappi ja Kainuu – sekä arktinen kokonaisuudessaan on maapallon tulevaisuuden kannalta ratkaiseva.

Siis koko maapallon?

– Jos emme onnistu pohjoisilla alueilla ilmastonmuutoksen torjunnassa, ja pohjoiset alueet päästetään tuhoutumaan, niin saadaan sanoa hyvästit muuallakin, Haavisto sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.