Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Haa­pa­ran­nan ui­ma­hal­lil­le kaksi vaih­to­eh­toa – uusi halli tai vuok­ra­ti­lat

Haaparannan kunta on selvittänyt, miten lapsille taataan lain vaatima uimaopetus jatkossa. Kunnanhallitus päätti selvitykseen perehdyttyään, että jatkokäsittelyyn etenee kaksi vaihtoehtoa.

Yhdessä ehdotetaan kokonaan uuden uimahallin rakentamista Aspenin urheiluhallin viereen. Toisessa uimaopetukseen tarvittavat tilat vuokrattaisiin joko Tornion kaupungilta tai ulkopuoliselta toimijalta. Cape East on ilmoittanut voivansa tarjota kyseiset tilat.

Vanhan, 1960-luvun keskivaiheilla rakennetun ja helmikuussa 2020 suljetun laitoksen kunnostus katsottiin sen sijaan selvityksen perusteella vaihtoehdoista huonoimmaksi ja kalleimmaksi. Vanhan uimahallin kunnostamisen arvioitiin maksavan 170–235 miljoonaa kruunua, selvittäisiin uuden rakentamisesta 55–65 miljoonalla kruunulla eli noin 5,5–6,5 miljoonalla eurolla.

Rakennus olisi noin 1 000 neliön suuruinen.

Haaparannan kunta on ostanut uimaopetukseen tarvittavan ajan ja tilat Torniosta sen jälkeen, kun uimaopetusta ei enää voitu järjestää omassa kunnassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.