Vesistöt: Ve­si­lii­ken­teen ra­joi­tuk­sia päi­vi­te­tään Ro­va­nie­men kes­kus­tan alueel­la – ta­voit­tee­na hillitä ve­si­skoot­te­rei­den ai­heut­ta­mia hait­to­ja

Maastopalot: Kulotus oli mennä metsään tällä kertaa Po­siol­la, pe­las­tus­lai­tos va­roit­taa kui­vuu­des­ta

Hää­möt­tää­kö neu­vot­te­luis­sa sopu? Kes­kus­tan Annika Saa­rik­ko: Kes­kus­te­luis­sa on edetty – edus­kun­ta­ryh­mä pui krii­siy­ty­nyt­tä ke­hys­rii­hi­ti­lan­net­ta

Helsinki
Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon mukaan keskusteluissa on yön aikana edetty.
Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon mukaan keskusteluissa on yön aikana edetty.
Kuva: VALTIONEUVOSTON KANSLIA

Keskustan eduskuntaryhmä on aamulla koolla pohtimassa hallituksen kriisiytyneitä kehysriihineuvotteluita. Puheenjohtaja Annika Saarikko kertoi ennen kokousta toimittajille eduskunnassa, että yön aikana keskusteluissa on edetty. Hän kertoo tilanteesta seuraavaksi eduskuntaryhmälle.

Kehysriihineuvottelut alkoivat jo viime viikon keskiviikkona.

Saarikko kertoi keskustelleensa pääministeri Sanna Marinin (sd.) kanssa kahden kesken sen jälkeen, kun hän lähti Säätytalon neuvotteluista. Vielä alkuyöstä portailla Saarikko sanoi, ettei hän tiedä, miten tulisi käymään.

– Aamulla eduskuntaryhmälle kerron tilanteesta. Totta kai suomalaiset oikeutetusti pohtivat, miten tässä käy, ja siitä en valitettavasti vielä osaa sanoa, Saarikko sanoi.

Riihen vaikeimpia kysymyksiä ovat olleet isot linjat koskien lähivuosien taloudenpitoa ja toimia työllisyyden parantamiseksi.

– Politiikka on sellaista, että joskus se ottaa vähän enemmän, ja joskus se ottaa vähän enemmän aikaa. Arvoja ja periaatteita, tavoitteita. Sen verran tehdään töitä, että voi olla tyytyväinen, Saarikko sanoi aamulla.