Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Gee­ni­tut­ki­muk­sen lasten tee­ma­päi­vää vie­te­tään Lapin kes­kus­sai­raa­las­sa

Lapin keskussairaala ja tiedekeskus Heureka järjestävät lapsille geenitutkimuksen teemapäivän lokakuussa.

Geenius-tapahtumassa lapset pääsevät oppimaan geeneistä ja geenitutkimuksesta tiedeshow'n ja työpajojen avulla. Tiedeshow on sopiva pienillekin lapsille ja avoin kaikille. Työpajoissa testataan omaa DNA:ta posken soluista ja rakennetaan geenejä muistuttavat helminauhat. Ne pidetään Lapin sairaalakoulun oppilaille.

Teemapäivä järjestetään osana hanketta, jossa kasvatetaan tietämystä geenitutkimuksesta ja geenipankeista. Tavoitteena on hälventää ennakkoluuloja.

Lapin keskussairaalan tapahtuma on osa Heurekan järjestämää kiertuetta, joka käy myös sairaaloissa muun muassa Oulussa ja Jyväskylässä.

Geenius-tapahtuma tiistaina 4.10.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.