Suomen Nato-jäsenyys: Suomi ja Ruotsi ovat Naton tark­kai­li­ja­jä­se­niä – liit­ty­mis­pöy­tä­kir­jat on al­le­kir­joi­tet­tu

kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Finnair luopuu mas­ki­pa­kos­ta len­noil­laan – maskia voi kui­ten­kin yhä joutua käyt­tä­mään, jos vi­ran­omai­set vaa­ti­vat sitä

Finnair on listannut omille sivuilleen 18 maata, jotka edelleen vaativat maskia lentomatkustajilta.

Helsinki
-
Kuva: Julia Blomqvist

Lentoyhtiö Finnair kertoo luopuvansa maskipakosta lennoillaan huhtikuun 25. päivästä lähtien. Yhtiön tiedotteen mukaan maskipakosta luovutaan, koska monet maat ovat purkamassa koronaviruspandemiaan liittyviä rajoituksia.

Yhtiön tiedotteen mukaan maskia edellytetään jatkossa matkustajilta ja henkilökunnalta ainoastaan, jos kohde- tai lähtömaan viranomaiset vaativat sitä. Matkustajat voivat yhä halutessaan käyttää maskia myös kaikilla lennoilla, Finnair sanoo.

– Lentokonetta pidetään alhaisen tartuntariskin ympäristönä muun muassa tehokkaan ilmanvaihdon vuoksi, Finnairin lääketieteellinen johtaja Kimmo Ketola sanoo tiedotteessa.

– Henkilökohtaista lisäsuojaa haluava voi käyttää FFP2- ja FFP3-tyypin kasvosuojaimia, jotka tarjoavat tehokkaan suojan, vaikka muut koneessa olijat eivät käyttäisi maskeja.

Finnairin mukaan useat valtiot edellyttävät edelleen lentomatkustajien käyttävän maskia maihin saapuvilla tai maista lähtevillä lennoilla. Finnair on listannut omille sivuilleen 18 maata, jotka edelleen vaativat maskia lentomatkustajilta. Näitä ovat muun muassa Espanja, Italia, Kreikka, Ranska ja Turkki.