Fes­ti­vaa­lin verran ka­ma­ri­mu­siik­kia lop­piai­ses­ta alkaen – Uusi ta­pah­tu­ma näyttää Ro­va­nie­men mu­sii­kil­li­set taidot

Tapahtumauutuus on paikallisten musiikkitoimijoiden yhteistyön hedelmä.

Rovaniemen musiikkitapahtumien tarjonta laajenee ensi vuonna, kun tapahtumauutuus Rovaniemi Chamber Music Festival esittelee kamarimusiikkia neljän konsertin voimin.

Konserteilla on omat teemansa. Suunnittelussa tavoiteltiin monipuolisuutta tarjoamalla vaihtelevaa ohjelmistoa eri kokoonpanoilla esitettynä.

Lisäksi konsertit on pyritty suunnittelemaan helposti lähestyttäviksi niille, joille klassinen musiikki on kaukaista tai jotka kokevat sen vaikeaksi.

Ensimmäisessä, loppiaisen talvikonsertissa kuullaan talven eri elementeistä inspiroitunutta musiikkia sekä rovaniemeläislähtöisen säveltäjän Johanna Ruotsalaisen musiikkia. Esiintymässä on myös paikallinen Seitakuoro.

Festivaalin lähtökohtana on luoda mahdollisuus monipuoliseen yhteistyöhön paikallisten musiikkitoimijoiden välillä. Keskiössä ovat paikalliset ja lappilaiset muusikot, jotka esittävät sekä tunnettuja klassikkoteoksia että uusia säveltuttavuuksia.

Konserttisarjan ohjelmistoa on ollut toteuttamassa muusikoita Lapin kamariorkesterista, Lapin musiikkiopistolta, Lapin sotilassoittokunnasta, Rovaniemen seurakunnasta sekä Seitakuorosta. Myös kaupunki tukee tapahtumaa.

Taiteellisena johtajana toimii Maria Kluen.

Ohjelma

Rovaniemi Chamber Music Festival

Talven taikaa ke 6.1. klo 14, 14.45 ja 15.30 Arktikumissa

Liput: Arktikumin pääsymaksu

Loppiaisen talvikonsertissa kuullaan talven eri elementeistä inspiroitunutta musiikkia.

Vainojen uhrien muistopäivän konsertti ke 27.1. klo 19 kirkossa

Yhteen hiileen puhallus to 18.3. klo 19 kirkossa

Klassinen toivekonsertti ti 27.4 klo 19 Korundissa

Liput 20/15 e