tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

EU maksaa Ve­nä­jäl­le ener­gias­ta liki mil­jar­din päi­väs­sä – Suo­ma­lais­me­pit vaa­ti­vat ko­vem­paa os­to­kiel­toa: "Ai­ka­moi­nen so­ta­kas­sa Ve­nä­jäl­le"

Euroopan parlamentti äänestänee torstaina komission pakote-esityksen koventamisesta ja mepit joutuvat kirjauttamaan kantansa. Päätöksen asiasta tekevät kuitenkin jäsenmaat yksimielisesti. Nils Torvalds, Sirpa Pietikäinen ja Elsi Katainen perustelevat vaatimustaan kovemmista pakotteista.

Toimittajamme Strasbourgissa

Pienessä työhuoneessaan Strasbourgin europarlamenttikompleksissa Nils Torvalds (r.) puhuu Vladimir Putinin ja Stalinin sotapropagandan samankaltaisuuksista. Venäjää tunteva euroedustaja muistuttaa, että myös puolalaisia syytettiin aikoinaan omiensa joukkomurhasta ja hautaamisesta Katynin metsään.

Kaukana eivät ole muistot Stalinin vainoissa muun muassa Karjalassa ammutuista suomalaisistakaan, joiden on myöhemmin esitetty surmanneen ja haudanneen itsensä.

Torvalds kuuluu Uudistuva Eurooppa -ryhmään, jonka kokousviikko yhtenä monista alkoi maanantaina päättäväisellä keskustelulla Ukrainan Butshasta. Kiovan esikaupungissa on ukrainalaistietojen mukaan surmattu 410 siviiliä ajanjaksona, jonka Venäjän joukot pitivät valtaa.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa