Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

EU maksaa Ve­nä­jäl­le ener­gias­ta liki mil­jar­din päi­väs­sä – Suo­ma­lais­me­pit vaa­ti­vat ko­vem­paa os­to­kiel­toa: "Ai­ka­moi­nen so­ta­kas­sa Ve­nä­jäl­le"

Euroopan parlamentti äänestänee torstaina komission pakote-esityksen koventamisesta ja mepit joutuvat kirjauttamaan kantansa. Päätöksen asiasta tekevät kuitenkin jäsenmaat yksimielisesti. Nils Torvalds, Sirpa Pietikäinen ja Elsi Katainen perustelevat vaatimustaan kovemmista pakotteista.

Toimittajamme Strasbourgissa

Pienessä työhuoneessaan Strasbourgin europarlamenttikompleksissa Nils Torvalds (r.) puhuu Vladimir Putinin ja Stalinin sotapropagandan samankaltaisuuksista. Venäjää tunteva euroedustaja muistuttaa, että myös puolalaisia syytettiin aikoinaan omiensa joukkomurhasta ja hautaamisesta Katynin metsään.

Kaukana eivät ole muistot Stalinin vainoissa muun muassa Karjalassa ammutuista suomalaisistakaan, joiden on myöhemmin esitetty surmanneen ja haudanneen itsensä.

Torvalds kuuluu Uudistuva Eurooppa -ryhmään, jonka kokousviikko yhtenä monista alkoi maanantaina päättäväisellä keskustelulla Ukrainan Butshasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.