Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Erä­nais­ten ko­ke­muk­sis­ta kir­joit­ta­nut Jenni Räinä kir­jai­li­ja­vie­raa­na Ro­va­nie­mel­lä

Jenni Räinä kertoo teoksistaan Rovaniemen pääkirjastossa.
Jenni Räinä kertoo teoksistaan Rovaniemen pääkirjastossa.
Kuva: Jukka Leinonen

Palkittu kirjailija ja toimittaja Jenni Räinä kertoo teoksistaan ja niiden kirjoittamisesta Rovaniemen kaupunginkirjaston kirjailijavieraana.

Räinän kirjoista uusin on eränaisten kokemuksista kertova Kulkijat – naisia metsissä, soilla ja tuntureilla. Kirjassa tutustutaan eränkävijänaisiin, joille metsässä kulkeminen on intohimo ja tärkeä osa omaa hyvinvointia. Samalla pohditaan suomalaisten luontosuhdetta ja kansallispuistojen tärkeyttä.

Jenni Räinä on myös yksi Tieto-Finlandia-palkinnon vuonna 2019 voittaneen Metsä meidän jälkeemme -kirjan tekijöistä. Teos pohtii yhdessä metsänkäyttäjien ja tutkijoiden kanssa sitä, millainen suomalainen metsä voisi olla tulevaisuudessa.

Reunalla – tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä -kirja puolestaan kertoo maaseudun autioitumisesta. Räinä ja valokuvaaja Vesa Ranta dokumentoivat kahden vuoden ajan syrjäkylien asukkaiden elämää eri puolilla Suomea. Kirja sai Botnia-kirjallisuuspalkinnon vuonna 2018.

Jenni Räinää haastattelee tilaisuudessa Tuula Saraniemi.

Jenni Räinä to 21.4. klo 18.30 pääkirjaston Lapponica-salissa. Vapaa pääsy.