Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman ja mah­dol­li­suu­det hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Erä­kämp­pä paloi Pu­das­jär­vel­lä, ete­lä­suo­ma­lai­set nuoret miehet pe­las­tui­vat lie­keil­tä tä­pä­räs­ti – vain koira eh­dit­tiin pe­las­taa, ken­gät­kin jäivät

Häkämittarin hälytysääni pelasti osallisten hengen.

Pudasjärvellä pelastuslaitos sai kello kolmen aikaan aamuyöllä hälytyksen tulipalosta noin 50 kilometrin päähän palolaitokselta.

Palava kohde oli niin sanottu eräkämppä, joka sijaitsi maastossa. Yöpymässä olleet kaksi eteläsuomalaista miestä olivat heränneet häkähälyttimen ääneen, ja huomanneet mökin olevan ilmiliekeissä.

He ehtivät napata mukana olleen koiran häkistä ja pelastautua maastoon juuri ennen kuin tuli nielaisi mökin kokonaisuudessaan. Heillä ei ollut jaloissaan kenkiä ja puhelimet, lompakot sekä muu omaisuus jäi mökkiin.

Miehet ja koira pääsivät kävellen lähistöllä sijaitsevalle omakotitalolle, josta he soittivat hätäkeskukseen. Heidän oli tarkoitus lähteä keskiviikkoaamuna metsälle.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että miehiä autettiin hankkimalla heille kengät ja vaatetta sekä lainapuhelimet, jotta he saivat yhteydet läheisiinsä ja järjestettyä esimerkiksi raha-asioitansa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.