tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

“E­lo­ku­vas­ta nau­ti­taan yli luok­kae­ro­jen” – ro­va­nie­me­läi­nen elo­ku­va­ker­ho on toi­vot­ta­nut vieraat ter­ve­tul­leek­si jo kuu­den­kym­me­nen vuoden ajan

Monille elokuvien katselu tarkoittaa nykyään suoratoistopalveluiden selaamista. Elokuvakerhot pitävät vielä yllä täysin erilaista elokuvakulttuuria.

Jono kiemurtelee ovelle asti ja iloinen puheensorina värittää kulttuuritalo Wiljamin aulaa. On maanantai-ilta ja yksi Suomen harvoista elokuvakerhoista on aloittamassa syyskauttaan.

Rovaniemen Cinema ry:lle vuosi on merkityksellinen, sillä elokuvakerho on aloittanut toimintansa 1962, tasan kuusikymmentä vuotta sitten. Cineman toiminnan viikoittainen kulmakivi on maanantain elokuvanäytös, jonka annin vapaaehtoisvoimin toimiva järjestö valitsee. Näytökset poikkeavat tavallisesta elokuvatarjonnasta, sillä tuotannot voivat olla vähemmän tunnettuja tai jo jonkin aikaa sitten julkaistuja.

Lipunmyyntitiskillä käy kuhina, kun ihmiset kaivelevat käteistä taskuistaan. Kausikortti maksaa kymmenen euroa ja se kattaa kaikki syksyn näytökset. Myös omat eväät ovat sallittuja, joskin roskat ovat vieraan omalla vastuulla.

Rovaniemi Cineman elokuvanäytöksissä kulttuuritalo Wiljamissa nähdään joka maanantai elokuva, joka poikkeaa tavanomaisesta elokuvatuotannosta.
Rovaniemi Cineman elokuvanäytöksissä kulttuuritalo Wiljamissa nähdään joka maanantai elokuva, joka poikkeaa tavanomaisesta elokuvatuotannosta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita