Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Eläimet vaa­ras­sa roskien takia

Luontoa roskataan liikaa. Sen seurauksena heinäpaaleihin voi mennä lasinsiruja, jotka vaarantavat lehmän hengen.

Pääasiassa nuoret heittävät energiajuomatölkkejä maahan. Jos ne joutuvat niittokoneeseen, ihmiset ja eläimet saattavat astua terävien metallipalasten päälle. Pahimmassa tapauksessa tölkin repaleinen pala joutuu eläimen sisään ja raatelee sen sisuskalut. Näin on kuollut Suomessakin aivan liian monta eläintä. Nälkäiset eläimet jäävät myös jumiin muovipusseihin ja syövät muovinpaloja ja kuolevat.

Uimarannat muuttuvat käyttökelvottomiksi, jos roskia jätetään maahan eikä viedä roskikseen. Kukapa haluaisi uida saastuneessa vedessä ja makoilla roskien keskellä. Ihminen voi ajatella roskan heittäessään maahan, että se on vain yksi roska, joten ei se mitään pahaa tee. Liian moni ajattelee noin ja roskia kertyy joka puolelle. Siksi roskaaminen on jo todella iso ongelma.

Yleensä kun joku näkee roskan, se jätetään maahan eikä viedä roskikseen, vaikka se olisi hyödyllistä ja jopa kannattavaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.