ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ei hal­puu­te­ta var­hais­kas­va­tus­ta

Lapin Kansassa kerrottiin (28.9.) Torniossa olevasta paineesta lisätä yksityistä päivähoitoa kunnallisen tilalle. Selkokielellä sanottuna Torniossa on painetta maksaa varhaiskasvattajille pienempää palkkaa siirtämällä heitä yhä enemmän edullisemman yksityisen työehtosopimuksen piiriin.

Päiväkotien yksityistäminen tarkoittaa pienempää palkkaa työntekijöille. Sitäkö lapsiperheemme oikeasti haluavat?

Uudet kiinteistöt rakennetaan mahdollisimman hyvin tarpeeseen soveltuviksi. Niin tehdään, oli toimija yksityinen tai kunnallinen. Touhulat ja Pilke investoivat Tornioon tilanteessa, jossa vanhoja tiloja ei ollut olemassa. Tällöinkin kaupunki vain päätti, ettei sillä ole halua itse osallistua rakentamiseen. Toki kaupunki sitoutui maksamaan päiväkotien toiminnan tilakustannuksineen tarjoamalla täysimääräisesti rahan palveluseteleinä.

Torniossa peruskorjattiin 10-kerroksinen kaupungintalo vuodessa, samoin vuosi on riittänyt niin uimahallin kuin koulujen ja päiväkotien peruskorjaamiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.