Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Edus­kun­nas­ta: Suomen vel­ka­ta­so er­kaan­tuu Ruot­sis­ta – Ta­voit­tee­seen on seit­se­män mil­jar­din matka, eikä se ole enää ko­ro­nas­ta tai sodasta johtuva poik­keus

Minua on jo pidemmän aikaa vaivannut Suomessa käytävä julkinen keskustelu taloutemme suunnasta. Koronapandemia ja Venäjän aloittama Ukrainan järkyttävä sota ovat lisänneet velkaamme huomattavasti.

Korona ja Ukrainan sota vaikuttavat kuitenkin myös muihin maihin. Lähimmillä naapureillamme kuten Ruotsilla ja Tanskalla ei kuitenkaan näytä olevan edessä samanlaista velkaantumista kuin Suomella.

Suomen julkinen velka nousee yli 70 prosentin, kun länsinaapurissamme se tulee seuraavien vuosien aikana jopa laskemaan alle 30 prosentin. Ruotsissa on ollut niin koronatukia kuin myös lisäpanostuksia puolustukseen.

Suomen julkinen velka nousee yli 70 prosentin, kun länsinaapurissamme se tulee seuraavien vuosien aikana jopa laskemaan alle 30 prosentin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.