Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Kolumni
Tilaajille

Edessä on tun­nel­mal­li­nen talvi – ­säh­kö­kat­koi­hin voi va­rau­tua lap­sen­kin nä­kö­kul­mas­ta

Edessämme on poikkeuksellinen talvi. Meitä on kannustettu säästämään sähkössä, mutta myös varautumaan mahdollisiin sähkökatkoksiin. Ihan varmasti joka taloudessa on jouduttu miettimään, mitä ne pienet arkiset sähkön säästötoimenpiteet ovat juuri meillä? Meillä kotona muistutellaan lapsia valojen sammuttamisesta, ja lisäksi huomaan hokevani samaa mantraa, jota itse sain kuulla jo 90-luvulla talviaikaan: ”Älkää rampatko ulko-ovessa, ko lämpö karkaa!”

Olen yrittänyt miettiä, miten me perheenä voisimme varautua sähkökatkoksiin. Oletettavasti näitä katkoksia tulisi iltapäivisin, kun sähkönkulutus on suurinta. Sähkökatkos saattaa osua siis juuri siihen hetkeen, kun tulet kotiin töistä lapset kainalossa ja seuraavaksi pitäisi taikoa päivällinen pöytään.

Materiavarautumiseen on myös kiinnitettävä entistä enemmän huomiota.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.