Edessä melkein nor­maa­li kult­tuu­ri­syk­sy: Teat­te­rien­si-il­to­ja, kon­sert­te­ja, näyt­te­ly­jä – mutta myös paljon ra­joi­tuk­sia

Kaupungin kulttuuripalvelujen syksyn tapahtuma-kalenteri huomioi koronatilanteen.

Rovaniemen kaupunginteatterin syksyn ensimmäinen ensi-ilta on tiheätunnelmainen draama Lempi, joka saa ensi-iltansa 12.9.
Rovaniemen kaupunginteatterin syksyn ensimmäinen ensi-ilta on tiheätunnelmainen draama Lempi, joka saa ensi-iltansa 12.9.
Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen kulttuuripalveluiden ohjelmistot käynnistyvät syksyllä osin poikkeusjärjestelyin.

Korundi palaa kesän lyhennetyistä aukioloajoista normaaliin aikatauluun syyskuun alusta lähtien. Syksyllä Korundissa nähdään kaksi uutta näyttelyä: Ilona Kivijärven Incognito ja viimeinen sarvikuono sekä Korundin omasta kokoelmasta koottu Menossa.

Syksyn perinteisiin kuuluva Rovaniemi-viikko järjestetään tänä vuonna 7.–13. syyskuuta. Painopiste on pienimuotoisissa ja etänä toteutettavissa matalan kynnyksen tapahtumissa.

Teatterilla syksyllä neljä ensi-iltaa

Kirjastossa syyskaudelle on suunniteltu lähes 350 tapahtumaa, joiden pääpaino on lukemisen edistämisessä sekä muissa kulttuuritapahtumissa.

Teatterin ohjelmistossa on neljä uutuutta. Esityskauden aloittaa 12.9. ensi-iltaan tuleva tiheätunnelmainen draama Lempi. Pari viikkoa myöhemmin saa ensi-illan Ulvova mylläri, joka on musikaali järjettömyydestä ja rakkaudesta.

Marraskuun lopulla ensi-iltaan tulee vielä elokuvaversionakin tunnettu duunarikomedia Varasto. Lapsille on tarjolla lasten oma komedia Pikku Saituri, joka saa ensi-iltansa lokakuussa.

Poiminta

Konserteissa ei väliaikoja

Lapin kamariorkesteri aloittaa syyskautensa elokuussa kahdella John Storgårdsin johtamalla konsertilla.

To 20.8. kuullaan konsertti nimeltä Ulos painajaisista ja to 27.8. Elegiaa ja eliksiiriä.

Toistaiseksi konsertteihin myydään lippuja tavallista vähemmän eikä niissä pidetä väliaikoja.

Kausikortteja ei ole myynnissä.

Tapahtumille ohjeistuksia

Kaupungin kulttuuripalvelujen syksyssä on otettu huomioon Aluehallintovirastojen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön määräykset ja ohjeet. Tavoitteena on varmistaa osallistujien turvallisuus ja estää koronavirustartuntojen leviäminen.

Keskeisiä ohjeita ovat esimerkiksi 1–2 metrin turvaetäisyyden mahdollistaminen koko tilaisuuden ajan - myös tilaisuuteen saavuttaessa ja poistuttaessa. Tungoksia ja tiiviitä jonoja ei saa päästä syntymään.

Lisäksi järjestäjien tulee huomioida turvavälit sekä hygienia ohjeistuksessaan ja mahdollistaa käsien puhdistaminen. Osassa tilanteissa voi olla syytä eriyttää toimintaa jakamalla yleisöä ja palveluja eri alueille.

Sivistyslautakunta on linjannut, että yleisötilaisuuden tai yleisen kokouksen järjestäjä vastaa siitä, että tilaisuus järjestetään osallistujille turvallisella tavalla.