Eduskuntavaalit: Lapin eh­do­kas­lis­tat alkavat täyt­tyä, mutta kolme kuntaa on yhä ilman omaa eh­do­kas­ta – katso tästä, ketkä on jo nimetty ehdolle

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Die­se­lin hinta vie alan ah­taal­le – kul­je­tus­alal­la on vä­hen­net­ty ka­lus­toa ja pantu pillejä pussiin

Kuljetus-ala toivoo hinnaltaan halvemman ammattidieselin käyttöönottoa.

Pohjaset oy:n myyntijohtajalla Raimo Pohjasella on "jengipaita päällä", kuten hän asian ilmaisee. Skalin logolla varustettu paita on Ukrainan väreissä ja selässä on viesti: Ammattidiesel käyttöön. Nyt puhutaan kuljetusalan puolesta.  Pohjanen on Suomen kuljetus- ja logistiikka Skal ry:n Pohjois-Suomen yhdistyksen puheenjohtaja.

Kuljetusalan yrittäjät ovat olleet veitsen terällä käytännössä koko alkuvuoden. Dieselin litrahinta on monin paikoin 2,5 euroa. Se on euron kalliimpi kuin vuosi sitten. Hintapiikki osui maaliskuulle. Dieselin litrahinta ylitti kahden euron rajan ja nousi joulukuuhun verrattuna 66 senttiä.

– Hinnannousun vaikutukset ovat olleet alalle raskaita, varsinkin kun hinta nousi keväällä nopeasti ja yritysten kuljetussopimusten polttoaine-klausuulin tarkastelujakso saattoi olla kolme kuukautta, jopa puoli vuotta, Pohjanen sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.