Kysely: Miten pidät itsesi ja asun­to­si vii­leä­nä hel­teel­lä? – kerro vink­ki­si Lapin Kan­sal­le, teemme ai­hees­ta juttua

Kolumni: Kes­kin­ker­tai­suus kun­niaan, elä­mäs­sä ei tar­vit­se koko ajan nauttia kai­kes­ta

Yritykset: Kemissä yri­te­tään perua ym­pä­ris­tö­lu­pa ro­muy­ri­tyk­sel­tä – "Poik­keuk­sel­li­nen toimi"

Tilaajille

Del­ta­muun­nos sai hal­li­tuk­sen tiu­ken­ta­maan tur­val­li­sen maan mää­ri­tel­mää: Poh­jois-Nor­ja sopii jouk­koon, Ruotsi ei – Katso maa­nan­tai­na voimaan tulevat uudet ra­ja­toi­met

Suomeen saa tulla maanantaista alkaen vapaasti, jos on saanut kaksi rokotusannosta tai sairastanut koronataudin puolen vuoden sisään. Myös matalan riskin alueelta tulevat ja alle 16-vuotiaat saavat tulla vapaasti. Muilta edellytetään testejä.

Helsinki
Pohjois-Norjan rajakunnista tulevan ei tarvitse noudattaa maahantulomallia.
Pohjois-Norjan rajakunnista tulevan ei tarvitse noudattaa maahantulomallia.
Kuva: Katja Palmqvist

Hallitus tiukentaa linjausta matalan tautiriskin maista kesäkuun lopulla muuttuneen uhka-arvion takia. Tiukennusta perustellaan maailmalla nopeasti leviävällä deltavirusmuunnoksella.

Hallitus antoi tiistaina ylimääräisessä istunnossaan asetuksen, jonka mukaan Suomeen pääsee jatkossa ilman koronatodistuksia ja testejä maista, joissa on ollut alle 10 koronatapausta 100 000:ta asukasta kohti viimeisen kahden viikon aikana. Aiemmin maa luokiteltiin niin sanotusti vihreäksi eli matalan koronailmaantuvuuden maaksi, jos koronatapauksia oli ollut korkeintaan 25 sataatuhatta asukasta kohti 14 päivässä.