Bri­tan­nia siirtyy laajaan ko­ro­na­sul­kuun – koulut siir­ty­vät etäo­pe­tuk­seen, kotoa ulos vain vält­tä­mät­tö­mis­tä syistä

Koko maan kattava sulku voi kestää helmikuun puoliväliin saakka.

Britannian pääministeri Boris Johnson käski kansalaisia pysymään kotona, sillä maan koronatilanne pahenee.
Britannian pääministeri Boris Johnson käski kansalaisia pysymään kotona, sillä maan koronatilanne pahenee.
Kuva: Pippa Fowles / No10 Downing Stre

Britannia ottaa käyttöön rajut rajoitukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Käytännössä maassa otetaan käyttöön koko maan kattava koronasulku.

Koulut siirtyvät etäopetukseen ja kaikki oppilaitokset ovat suljettuna helmikuun puoleenväliin asti.

Britannian pääministeri Boris Johnson kertoi uusista rajoituksista ja maan kattavasta sulusta tänään maanantaina pitämässään tv-puheessaan.

Sulku saattaa pysyä voimassa helmikuun puoliväliin saakka. BBC:n mukaan rajoituksista äänestetään maan parlamentissa todennäköisesti keskiviikkona.

Pääministeri: pysykää kotona

Pääministeri kehotti ihmisiä pysymään kotonaan. Rajoitusten aikana vain välttämättömät ostokset ja liikunta ovat mahdollisia.

Ravintolat voivat myydä vain noutoruokaa ja amatööritason joukkueurheilu on kielletty. Sen sijaan Valioliigan jalkapallo jatkuu.

Johnson kertoi, että sairaaloissa koronaviruspotilaita on 30 prosenttia enemmän kuin viikko sitten.

Britannian koronatilanne on muuttunut vakavammaksi, sillä maassa jyllää ärhäkkä koronavirusmuunnos, jonka vuoksi koronavirustartunnat ovat lähteneet nousuun eri puolilla maata.

Maanantaina maassa raportoitiin kolmatta päivää putkeen yli 50 000 uutta koronatartuntaa. Maan sairaaloissa oli viruksen vuoksi yli 26 000 potilasta.