Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Bio­kaa­sun jakelu laa­je­nee poh­joi­seen päin hi­taas­ti – "Jos kaa­su­hen­ki­lö­au­ton hank­kii, kyllä sillä voi ihan luot­ta­vai­sin mielin pit­käl­le­kin tu­le­vai­suu­teen ajaa"

Uusien kaasuhenkilöautojen myynti on vähentynyt, mutta kaasun jakeluverkosto kasvaa vaikkakin hitaasti. Raskas liikenne on esimerkiksi Gasumilla nyt päätähtäimessä.

Suomessa on vajaat 80 kaasunjakeluasemaa. Oulussa biokaasua saa henkilöautoihin Ruskosta, Limingantullista ja Kaakkurista.
Suomessa on vajaat 80 kaasunjakeluasemaa. Oulussa biokaasua saa henkilöautoihin Ruskosta, Limingantullista ja Kaakkurista.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Ajoneuvojen kaasunjakeluverkosto Suomessa näyttää kasvavan yhä hiljakseen, mutta siihen ei ole syynä niinkään yksityisautoilu kuin raskas liikenne.

Esimerkiksi energiayhtiö Gasum lisää pikku hiljaa ajoneuvojen kaasunjakeluasemiensa määrää Suomessa. Keminmaahan on tulossa yhtiölle uusi asema tämän vuoden lopulla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita