Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ar­vos­te­lu: Rak­kau­des­ta mu­siik­kiin

Rakastatko kauneutta. Kemin kaupunginorkesteri. Kapellimestarina Erkki Lasonpalo ja solistina mezzosopraano Tuija Knihtilä. Kemin kirkossa 29.9.2021.

Kapellimestari Erkki Lasonpalon jäähyväiskonsertti Kemin kaupunginorkesterin kanssa viivästyi koronan takia puolentoista vuoden ajan. Ihanan hämmentävää oli nähdä myös orkesterilaisten lämpimät kohtaamiset ennen konsertin alkua. Tässä työyhteisössä on aina puhallettu yhteen hiileen, vaikka monenlaisia aikoja onkin nähty vuosikymmenten aikana.

Aloitusnumeroksi Lasonpalo oli valinnut Ahti Sonnisen sovituksen mukaelman savolaisesta Kuinka valaisee koin tähtönen. Kaupunginorkesterin soittajistoon oli päässyt mukaan myös kymmenkunta Länsi-Pohjan musiikkiopiston lahjakasta opiskelijaa. Mestari – kisälli -periaate toimii loistavasti. Orkesterin sointi oli ehyt ja kokonainen. Suorastaan harras jäähyväisten avaus.

Illan solistina loisti mezzosopraano Tuija Knihtilä. Gustav Mahlerin Rückert-Liederin neljä laulua soivat mieleenpainuvan sydämellisesti huokuen elämän tunteita laidasta laitaan, riemusta murheeseen, Jean Sibeliuksen laulut toivat myös loistavasti esiin laulajan ilmaisullisen monipuolisuuden ja taidokkuuden.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita