kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ar­vos­te­lu: Rak­kau­des­ta mu­siik­kiin

Rakastatko kauneutta. Kemin kaupunginorkesteri. Kapellimestarina Erkki Lasonpalo ja solistina mezzosopraano Tuija Knihtilä. Kemin kirkossa 29.9.2021.

Kapellimestari Erkki Lasonpalon jäähyväiskonsertti Kemin kaupunginorkesterin kanssa viivästyi koronan takia puolentoista vuoden ajan. Ihanan hämmentävää oli nähdä myös orkesterilaisten lämpimät kohtaamiset ennen konsertin alkua. Tässä työyhteisössä on aina puhallettu yhteen hiileen, vaikka monenlaisia aikoja onkin nähty vuosikymmenten aikana.

Aloitusnumeroksi Lasonpalo oli valinnut Ahti Sonnisen sovituksen mukaelman savolaisesta Kuinka valaisee koin tähtönen. Kaupunginorkesterin soittajistoon oli päässyt mukaan myös kymmenkunta Länsi-Pohjan musiikkiopiston lahjakasta opiskelijaa. Mestari – kisälli -periaate toimii loistavasti. Orkesterin sointi oli ehyt ja kokonainen. Suorastaan harras jäähyväisten avaus.

Illan solistina loisti mezzosopraano Tuija Knihtilä. Gustav Mahlerin Rückert-Liederin neljä laulua soivat mieleenpainuvan sydämellisesti huokuen elämän tunteita laidasta laitaan, riemusta murheeseen, Jean Sibeliuksen laulut toivat myös loistavasti esiin laulajan ilmaisullisen monipuolisuuden ja taidokkuuden.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.