Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Arvio: Huip­pu­ba­ri­to­ni ja vaih­to­läm­pöis­tä pu­hal­lus­ta - Lapin so­ti­las­soit­to­kun­nan kirk­ko­kon­ser­tis­sa kuul­tiin Ville Rusasen tai­don­näyt­tei­tä ja ko­hot­ta­via pu­hal­lin­so­vi­tuk­sia

Raamatullisia lauluja. Lapin sotilassoittokunnan kirkkokonsertti perjantaina 19.1. Rovaniemen kirkossa.

Jarkko Aaltonen, kapellimestari. Ville Rusanen, baritoni.

Lapin sotilassoittokunnan konserttivuosi avautui toivon ja uuden luomisen sävelin. Lisäksi kirkkokonsertissa kuultiin raamatullista tematiikkaa.

Tunnin mittainen kauden avaus olikin pääosin hallittu ja harras, mutta sydäntalven keskellä mukana oli yleisön näkökulmasta myös himpun hyistä horrosta – onneksi talvitakki takasi Rovaniemen kirkon sisälämpötilassa miellyttävän kuuntelukokemuksen. ”Puolen Suomen soittokunnalle” ja puhallinsoittimille viileys tosin asetti vaihtolämpöisiä virehaasteita.

Myös avausnumeron – tai morsiuskulkueen – askelmerkkejä sommitelmiin hetki. Lopulta Richard Wagnerin Lohengrin-oopperan (1848) Elsa´s Procession to the Cathedralin hunajaisen kaunis melodinen leijaavuus avautui, vaskisen paatoksen myötä, soimaan tarpeenmukaisen pakahduttavasti.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi