Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ark­ti­ku­min la­si­put­ki va­lais­taan tiis­tai­na: Korundi ja Ark­ti­kum ovat avoinna tois­tai­sek­si, mutta korona voi muuttaa ti­lan­net­ta

Arktikum valaistaan Rovaniemellä vihreäksi Irlannin kansallispäivänä. Elävän musiikin sijaan voi kuunnella esimerkiksi Radion sinfoniaorkesteria, jonka kaikki konsertit radioidaan. Mika Kuljun luentoa talvisodasta voi seurata kotikoneelta.

Koronaviruksen varautuminen vaikuttaa kulttuuritarjontaan lähes päivittäin.

Korundi ja Arktikum ovat ainakin toistaiseksi avoinna Rovaniemellä. Aivan koronasta riippumatta katseltavaa kaupunkilaisille ja matkailijoille järjestään myös ulkoilmassa.

Irlannin kansallispäivänä 17. maaliskuuta Arktikumin lasiputki hohtaa vihreänä koko päivän ja yön. Pimeäin tultua hyvä paikka ihastella valaistusta on esimerkiksi Arktikumin arktinen puutarha jokivarressa.

Arktikumin lisäksi vihreän valaistuksen saa useita ikonisia rakennuksia ja monumentteja ympäri maailmaa, mukaan lukien Pisan kalteva torni, Madison Square Garden New Yorkissa ja Niagaran putoukset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.