Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ánnámá­ret juhlii saa­me­lais­ten kan­sal­lis­päi­vää le­vyn­jul­kai­su­kei­kal­la netissä – tut­ki­mus­mat­ka joi­ku­juu­ril­le jatkuu Nor­jas­sa kunhan raja taas aukeaa

Anna Näkkäläjärvi-Länsman vie uuden levynsä kuulijat kuvitteellisille tuntureille. Muusikon ja poromiehen perhearjessa korona näkyy paitsi keikkakalenterin tyhjyytenä, myös siinä, että kaupat ja viulutunnit ovat Norjan rajan takana.

Muusikko Anna Näkkäläjärvi-Länsman kaipaa sosiaalisia tilanteita, joihin uuden musiikin julkaiseminen on hänet tavallisesti vienyt.

Tällä kertaa livekiertuetta ei voi ajatella. Koronan myötä tyhjentyneessä keikkakalenterissa on kuitenkin julkaisukeikka suoratoistona: se on osa saamelaisten kansallispäivän juhlaohjelmaa lauantai-iltana.

– Suoratoistot eivät korvaa yleisön kanssa kommunikoimista esityksen hetkellä. Se on kuitenkin herkullisinta tässä työssä: päästä kohtaamaan ihmisiä ja työskennellä heidän kanssaan, Näkkäläjärvi-Länsman kertoo.

Hän pääsee kuitenkin lauantaina nauttimaan muusikkojen kohtaamisesta, sillä kansallispäivänä julkaistavan Nieguid duovdagat, Kuvitteelliset maisemat -levyn julkaisua juhlistaa läsnäolollaan koko työryhmä. Näkkäläjärvi-Länsmanin lisäksi keikalla kuullaan Ánnámáret Ensemblesta tuttua Ilkka Heinosta jouhikkoineen sekä Turkka Inkilää, jonka instrumentteina ovat japanilainen shakuhachi-huilu ja elektroniikka. Musiikin kiinteäksi osaksi liittyvät Marja Viitahuhdan videot, jotka hän on koostanut jokaiseen kappaleeseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.