Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ánnámá­ret juhlii saa­me­lais­ten kan­sal­lis­päi­vää le­vyn­jul­kai­su­kei­kal­la netissä – tut­ki­mus­mat­ka joi­ku­juu­ril­le jatkuu Nor­jas­sa kunhan raja taas aukeaa

Anna Näkkäläjärvi-Länsman vie uuden levynsä kuulijat kuvitteellisille tuntureille. Muusikon ja poromiehen perhearjessa korona näkyy paitsi keikkakalenterin tyhjyytenä, myös siinä, että kaupat ja viulutunnit ovat Norjan rajan takana.

Muusikko Anna Näkkäläjärvi-Länsman kaipaa sosiaalisia tilanteita, joihin uuden musiikin julkaiseminen on hänet tavallisesti vienyt.

Tällä kertaa livekiertuetta ei voi ajatella. Koronan myötä tyhjentyneessä keikkakalenterissa on kuitenkin julkaisukeikka suoratoistona: se on osa saamelaisten kansallispäivän juhlaohjelmaa lauantai-iltana.

– Suoratoistot eivät korvaa yleisön kanssa kommunikoimista esityksen hetkellä. Se on kuitenkin herkullisinta tässä työssä: päästä kohtaamaan ihmisiä ja työskennellä heidän kanssaan, Näkkäläjärvi-Länsman kertoo.

Hän pääsee kuitenkin lauantaina nauttimaan muusikkojen kohtaamisesta, sillä kansallispäivänä julkaistavan Nieguid duovdagat, Kuvitteelliset maisemat -levyn julkaisua juhlistaa läsnäolollaan koko työryhmä. Näkkäläjärvi-Länsmanin lisäksi keikalla kuullaan Ánnámáret Ensemblesta tuttua Ilkka Heinosta jouhikkoineen sekä Turkka Inkilää, jonka instrumentteina ovat japanilainen shakuhachi-huilu ja elektroniikka. Musiikin kiinteäksi osaksi liittyvät Marja Viitahuhdan videot, jotka hän on koostanut jokaiseen kappaleeseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.