Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ana­lyy­si: Ruot­si­de­mo­kraat­tien Åkesson vetää pe­rus­suo­ma­lais­ten Purran vaa­li­vau­nu­ja – Aiemmin kär­ki­puo­luei­den joh­ta­jis­ta Marin halasi Stol­ten­ber­gia ja Orpo Met­so­laa

Kun eduskuntavaaleihin on enää kolmatta viikkoa, vetoapu ulkomailta kelpaa – myös perussuomalaisille. Kampanjan edetessä maalisuoralle Sanna Marin sai Helsinkiin vieraaksi Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin sekä Norjan pääministerin ja Ruotsin ex-pääministerin, jotka ovat demaritovereita. Petteri Orpo isännöi Euroopan kansanpuolue -ryhmän (EPP) kokousta, jonka päätähtinä nähtiin maanosan korkea-arvoisimmat konservatiivit, EU-parlamentin puhemies Roberta Metsola ja saksalaispoliitikko Manfred Weber.

Analyysi

Onko pohjoismaisuus nyt pop? Vai onko perussuomalaiset astunut pari piirua äärioikealle?

Perussuomalaiset saa kantaa osansa vieraanvaraisuudesta, kun eurooppalaisten sisar- ja veljespuolueiden edustajat ramppaavat Suomessa tukemassa omien aatteidensa edustajia eduskuntavaaleissa. Keskiviikkona on perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran vuoro paistatella ruotsalaisen aatetoverin vierellä. Aiemmin ovat omia eurokollegojaan puolueyhteistyön merkeissä vastaanottaneet näkyvästi Sanna Marin (sd.) ja Petteri Orpo (kok.).

Kisa tulevan hallituksen pääministerin paikasta on käytännössä kolmen kauppa: niin selvästi muita edellä ovat kokoomus, perussuomalaiset ja sdp gallupeissa.

Tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät