Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Putinin tv-puhe tarjosi um­men­tu­neen tuu­lah­duk­sen va­lep­la­nee­tal­ta, muttei ni­men­nyt Pri­go­zhi­nia – "Koko yh­teis­kun­ta torjui päät­tä­väi­ses­ti heidän toi­men­sa"

Venäjän itsevaltainen johtaja Vladimir Putin palasi maanantai-iltana televisioruuduille puheella, joka koostui lähes pelkästään ylätason poliittisista hokemista. Se kävi selväksi, että Putinin omassa todellisuudessa kapina ei ollutkaan osoitus Venäjän heikkoudesta vaan sen vahvuudesta. Putinin mielestä jopa Venäjän "kirkkokunnat ja poliittiset puolueet" olivat nousseet päättäväisesti torjumaan Wagner-ryhmän yrittämän petturuuden.

Analyysi

Venäjän johtaja Vladimir Putin kommentoi viimein maanantai-illan televisiopuheessaan aseellista kapinaa, jota hänen vuosia kasvattamansa yksityinen sotilasyhtiö Wagner yritti Venäjällä viikonloppuna. Putinin puhe toi entistä selvemmin esiin, miten heikolla pohjalla Venäjän nykyinen valtarakennelma horjuu.

Samaan aikaan Wagnerin päällikkö Jevgeni Prigozhin oli tuntemattomassa paikassa, mistä hänen lehdistöpalvelunsa kautta oli välitetty mediaan ääniviesti, jonka tallennusajasta ei ollut tietoa. Siinä Prigozhin kuului sanovan, ettei hän halunnut vallankaappausta vaan protestia – ja onnistui todistamaan, että Venäjällä on vakavia puutteita sisäisessä turvallisuudessaan.

Todisteita ei ollut siitä, että Prigozhin olisi Valko-Venäjällä tai välttämättä edes hengissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.