Tähtijuttu: Pa­ja­las­sa laa­jen­ne­taan rau­ta­kai­vos­ta, ja asian­tun­ti­jaa huo­les­tut­ta­vat sen ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set Lapin ra­ja­jo­kiin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Puo­lue­joh­ta­jien tuolit eivät heilu – ko­koo­mus, kes­kus­ta ja va­sem­mis­to­liit­to jat­ka­vat kaikki vaa­li­val­mis­te­lui­hin tutulla tur­ku­lais­joh­dol­la

Alkamassa on vilkas puoluekokousviikko. Loppuviikosta peräti kolme eduskuntapuoluetta linjaa tietään kohti kevään 2023 eduskuntavaaleja. Näyttää selvältä, että puolueiden huipputehtävissä jatkaa harvinainen varsinaissuomalaisten värisuora.

Politiikan kesä on kuumimmillaan tulevana viikonloppuna, kun kolme eduskuntapuoluetta pitää puoluekokouksensa.

Kaikilla kolmella puolueella on varsinaissuomalainen puheenjohtaja. Pyysimme puoluekokouksiin valmistautuvia Turun Sanomien politiikantoimittajia kertomaan, mitä kokoomuksen, keskustan ja vasemmistoliiton suurtapahtumista on odotettavissa.

Kokoomus kokoustaa myötätuulessa

Kokoomuksen puoluekokouksesta Kalajoella näyttäisi tulevan hyvähenkinen jäsenistön kesätapaaminen ilman suurempia kiistanaiheita.

Jäsenistön on vaikea antaa kipakkaa palautetta puoluejohdolle, kun kokoomus on voittanut edellisen, vuoden 2020 Porin puoluekokouksen jälkeen pidetyt kuntavaalit ja hyvinvointialuevaalit.

Kokoomuksen myönteinen Nato-kanta on näkynyt koko kevään puolueen kannatusluvuissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.