jääkiekon mm: Jukka Jalonen luottaa Suomen pe­li­ta­van jau­ha­van lopulta voiton – "Kyllä me läh­de­tään siitä, että kun 60 minsaa on tau­lus­sa, me ollaan pa­rem­pia"

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Alue­vaa­lit lä­hes­ty­vät – eh­do­kas, vielä voit vastata Lapin Kansan vaa­li­ko­nee­seen

Lapin Kansan aluevaalikone avautui äänestäjille maanantaina. Vaalikoneen avulla äänestäjät pääsevät tutustumaan ehdokkaiden mielipiteisiin keskeisistä aluevaalikysymyksistä.

Vaalikone on vielä avoinna myös vaaleissa ehdolle lähteneille. Ehdokkailla on aikaa vastata vaalikoneen kysymyksiin keskiviikkoon 29. joulukuuta asti.

Lapin Kansan vaalikone toteutetaan yhteistyössä Iltalehden kanssa ja siinä on yhteensä 22 kysymystä aluevaalin yleisistä teemoista, Lapin hyvinvointialueen erityiskysymyksistä sekä ehdokkaiden arvomaailmoista.

Lapissa vaaleissa valitaan 59 aluevaltuutettua. He päättävät tulevaisuudessa siitä, miten ja missä Lapin sosiaali- ja terveystoimi ja pelastustoimi hoidetaan.

Jos olet ehdolla aluevaaleissa etkä ole saanut linkkiä vaalikoneeseen tai ehdokaskäyttöliittymän käytössä ilmenee ongelmia, voit olla yhteydessä tekniseen tukeen osoitteessa palaute.vaalikone@almamedia.fi tai puhelimitse numeroon 0106652430 arkisin klo 15–17.

Lapin Kansan vaalikoneen löydät tästä.