Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Alue­vaa­lis­ta on muo­dos­tu­nut kuntien välinen mit­te­lö, missä lähes jo­kai­nen ehdokas lupaa vetää kotiin päin – tämä ei ollut sote-uu­dis­tuk­sen tar­koi­tus

Pääkirjoitus // 22.1.2022

Nyt on korkein aika karistaa vaaliunihiekat silmistä. Edessä on historiallinen vaalisunnuntai, jolloin hyvinvointialueen asukkaat saavat antaa äänensä mieleiselleen aluevaltuustoehdokkaalle.

Vaalin äänestysprosentista on povattu ennätysmatalaa. Ennakkoäänestyksen jälkeen näyttää siltä, että lopullinen prosentti asettuu euro- (42,7) ja kuntavaalin (54,1) väliin. Lapin äänioikeutetuista 29,4 prosenttia kävi uurnilla ennakkoon, kun koko maan luku oli 26,4. Tämä ennakoi reilun 40:n, mutta alle 50 prosentin lopputulosta, mikä olisi demokratian toteutumisen kannalta heikko, mutta siedettävä esitys.

Lapin ennakkoäänistä voidaan päätellä, että joissakin kunnissa ollaan enemmän huolissaan sote-palveluiden tulevaisuudesta kuin toisissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.