Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kolumni

Al­fa-su­ku­pol­vi kasvaa ja ke­hit­tyy äly­pu­he­lin kädessä - lapsi, jonka ajat­te­lu ei ole vielä kun­nol­la ke­hit­ty­nyt, on altis "kup­lau­tu­mi­sen" ai­heut­ta­mil­le il­miöil­le.

Z-sukupolveksi, johon myös itse kuulun, kutsutaan 1990-luvun lopussa tai 2000-luvun ensikymmenellä syntyneitä ihmisiä. Z-sukupolven ollaan kerrottu olevan huomattavasti aiemmista sukupolvista eroava, elektroniikan ympäröimänä kasvanut sukupolvi, jota kohtaan aiemmat sukupolvet ovat esittäneet huolensa. Vaikka Z-sukupolvi kasvoi elektroniikan ympäröimänä, elettiin me lapsuus sekä pääosin koko alakouluikä ilman älypuhelimia ja sosiaalisen median alustoja.

Toisin kuin Z-sukupolvi, vuosina 2010-2025 syntyneet tai syntymään tulevat, Alfa-sukupolven edustajat syntyvät tähän maailmaan älypuhelin kädessä.