Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ajoiko ay-lii­ke UPM:n tehtaan Hol­lan­tiin?

Paperiliitto ja AKL kantavat ainakin välillisesti vastuun UPM:n tehtaan sijoittamisesta pois Suomesta. Kyseiset liitot ovat jämähtäneet menneisiin aikoihin.

On tärkeää pitää yllä vanhaa hegemoniaa ”porvarit ja duunarit”. Se pönkittää ammattiliittojen valtaa, vaikka liittojen jäsenet vähenevät vuosi toisensa jälkeen. Jäsenistökin on suurelta osin muiden puolueiden jäseniä kun perinteisiä vasemmiston kannattajia. Suuripalkkaisilta ay-pomoilta näyttää unohtuneen, että maailma on muuttunut. Yhtiöistä on tullut kansainvälisiä. Toimita voidaan siirtää sinne, missä suuret yhtiöt toteavat sen olevan heidän kannaltansa turvallisinta.

Kotka menetti tehtaan Hollantiin. On huomattava, että UPM:n puolella asemissa ovat pitkän linjan metsäteollisuusmies, toimitusjohtaja Jussi Pesonen ja hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos. Kumpaakaan ei tunneta ay-liikkeen erityisenä ystävänä.

Pitäisiköhän meidän olla enemmänkin huolissaan? Suunta näyttää olevan meiltä poispäin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.