pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Tilaajille

Aja­tuk­sia lukeva al­go­rit­mi – Tik­To­kis­sa päätyy no­peas­ti ah­dis­ta­van si­säl­lön pariin, vaikka et­si­si­kin pelkkiä kis­sa­vi­deoi­ta

TikTokin sisältö muuttuu vauhdikkaasti käyttäjänsä tunteiden kaltaiseksi videovirraksi, josta on vaikea päästää irti. Vasan toimittaja loi uuden TikTok-profiilin ja sukelsi maailman suosituimman sosiaalisen median alustan syövereihin.

-
Kuva: Erica Niemelä

Myöhään sunnuntai-iltana käyttäjä @dyfaue1qestz lähtee neitsytmatkalleen. Etusivun alareunassa näkyy heti kasvava prosenttilukema, jonka perässä kerrotaan, että minulle näytettävää sisältöä optimoidaan. Näytölläni pyörii jo ensimmäinen video, jolla on miljoonia tykkäyksiä ja näyttökertoja.

Rullaan peukalollani etusivua ylöspäin, videot vaihtuvat aina vain seuraavaan. Näen videon miehestä hyppimässä alusvaatteisillaan suolla, videoita tunnisteilla #suomi ja tietysti nuoria tanssimassa viraalihittien tahtiin.