Koiraurheilu: Ro­va­nie­men Ou­nas­hal­lis­sa riitti säpinää kan­sain­vä­li­ses­sä agi­li­ty­kil­pai­lus­sa – katso ku­va­gal­le­ria

Kolumni: Pi­täi­si­kö yli­su­ku­pol­vis­ta jo­ki­ra­ken­ta­mi­seen liit­ty­vää traumaa lähteä pur­ka­maan so­vin­to­ko­mis­siol­la?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Äi­ti­ka­mut-pod­cast: "Meillä per­hees­sä oli yli­pit­kä 14 vuoden val­vo­mi­sen jakso. Pelko siitä, ettei saa nu­ku­tuk­si on kuor­mit­ta­va asia ja painaa mieltä" – Tuija Laine ja Pia Yli­su­van­to kä­sit­te­le­vät uudessa jak­sos­sa jak­sa­mis­ta

Äitikamut-podcastin kymmenennessä jaksossa Tuija Laine ja Pia Ylisuvanto käsittelevät jaksamista.

Mistä elementeistä jaksaminen muodostuu? Mikä merkitys unella arjessa jaksamisessa on?

– Meillä perheessä oli ylipitkä 14 vuoden valvomisen jakso. Pelko siitä, ettei saa nukutuksi on kuormittava asia ja painaa mieltä. 14 vuoden aikana kertyneitä unihäiriöitä ei korjata hetkessä. Toipuminen on vaatinut paljon töitä, Ylisuvanto sanoo.

Jaksamisen ylläpitämisessä tukiverkostot ja läheiset ihmiset ovat kultaakin kalliimpia.

– Jaksamisen välineistä puhuttaessa, puolison tuki, vahva parisuhde ja perhe-elämän myötä entisestään vahvistuva parisuhde ovat auttaneet minua viemään perheprojektiamme eteenpäin.                Hyvät ystävät, jotka erityisperhe-elämästämme huolimatta ovat elämääni jääneet, ovat olleet minulle suurena tukena. Heidän kanssaan käyn paljon keskusteluja, saan heiltä lohdutusta ja tsemppiä, Laine kertoo.

Kuuntele jakso
Äitikamut podcast: Jaksaminen
Tekijä: Tuija Laine, Pia Ylisuvanto
Kuunteluohje: Sovelluksella kuunneltaessa podcastin toisto voi katketa, jos käyttämäsi mobiililaitteen näyttö pimenee. Tällöin suosittelemme kuuntelemaan podcastia verkkosivujemme kautta.

Podcastit tehdään yhteistyössä Kehitysvammaisten tukiliiton ja Studio Se-Len kanssa.