Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mikä pu­hut­taa Lapin ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla? Kuun­te­le ter­vei­set Sal­las­ta, Muo­nios­ta ja Uts­joel­ta sekä viime hetken tun­nel­mat

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Airbnb:n haitat on mi­ni­moi­ta­va ja alan am­mat­ti­lai­set saatava kuriin

Lapin kiivain matkailusesonki lähestyy. Moni rovaniemeläinen Airbnb-vuokraaja joutuu myymään verkossa jo "eioota" joulumajoitustilan kysyjille. Toki vapaitakin huoneistoja on vielä tarjolla, onhan Lapin pääkaupunki johtava tekijä Suomen lyhytaikaisten asuntojen vuokrausmarkkinoilla. Matkailualan tutkimus- ja koulutuskeskuksen viimetalvisen selvityksen mukaan Rovaniemellä on 14,4 Airbnb-kohdetta tuhatta asukasta kohti, kun vastaava luku on Helsingissä 4,2 ja Espanjan Barcelonassa 12,5. Rovaniemen Airbnb-kohteet tuottivat viime vuonna omistajilleen noin 10,7 miljoonaa euroa, mikä oli maan toiseksi suurin kuntakohtainen summa heti Helsingin jälkeen. Tuottosumma voi olla jo tuotakin suurempi, sillä Airbnb-huoneistojen määrä kasvaa edelleen maakuntakeskuksessa, missä niitä myös tarvitaan kuumimman sesonkiajan majoitusreserviksi.

Airbnb-toiminnan jatkuva kasvu tarkoittaa sitä, että myös ongelmat kasvavat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.