Tähtijuttu: Pa­ja­las­sa laa­jen­ne­taan rau­ta­kai­vos­ta, ja asian­tun­ti­jaa huo­les­tut­ta­vat sen ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set Lapin ra­ja­jo­kiin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Airbnb piti pin­tan­sa ko­ro­na­vuon­na 2021 – Lapissa eniten tar­jon­taa heti pää­kau­pun­gin jäl­keen, huo­noin­ta tuottoa ma­joit­ta­jat saivat Kemissä

Kemi on Suomen halvin kunta ostaa Airbnb–majoitusta. Samoin Kemissä on huonoin Airbnb–asunnon tuotto. Tämän kertoo tietopalvelu Vertaaensin.fi:n tekemä tilastoanalyysi majoituspalvelun vuosidatasta.

Lappi ja pk-seutu kärjessä

Suomessa yksityisasunnoissa ja mökeissä pyörivä vuokraustoiminta on alueellisesti varsin keskittynyttä. Eniten tarjontaa kunnittain laskettuna on Helsingissä, sitten Kuusamossa, Rovaniemellä, Kolarissa ja Kittilässä.

Syy Pohjois-Suomen runsaaseen tarjontaan on selvä. Sekä matkailijat että työn perässä liikkuvat kaipaavat kodinomaista majoitusta järkihintaan ympäri vuoden. Lapin alueella Airbnb–majoituksia on tarjolla yli 1600, Kuusamossa liki 400.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.