työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lua­lan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Airbnb ei ole mai­ne­hait­ta Ro­va­nie­mel­le

Rovaniemen matkailusta ja sen maineesta huolehtivat henkilöt ovat huolissaan mahdollisista Airbnb-toiminnan aiheuttamista mainehaitoista matkailulle. Huoli lienee turha, mainehaitan voi aiheuttaa hotellin tylsä huonekin.

Monet matkailijat haluavat kodinomaista majoittumista lomansa aikana sekä mahdollisesti kanssakäymistä talon omistajan kanssa. Itselleni on ollut elämää rikastuttavaa olla kanssakäymisissä eri kulttuureista tulleiden ihmisten kanssa. Ymmärrän hyvin, että ydinkaupungin alueella Airbnb-majoitus tarvitsee raamit, jonka puitteissa voi toimia häiritsemättä lähiympäristöä. Airbnb-majoitustoiminnan on syytä pysyä alkuperäisen toiminta-ajatuksensa puitteissa.

Todellisen mainehaitan Rovaniemen ja Lapin matkailulle voi aiheuttaa Lapin puhtaan luontoimagon rappeutuminen vesistöjen saastumisen ja luontokadon myötä.

Kuinka paljon Rovaniemi tukee hankkeita, joilla tuetaan luonnon ennallistamista, vaelluskalojen palauttamista tai vesistöjen kunnostamista? Rovaniemen tulee kantaa vastuuta Lapin luonnon hyvinvoinnista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.