tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Aina ei tar­vit­se olla yksilö – oppeja Thai-tai­tees­ta maail­man toi­sel­ta puolen

Olen ollut kuluneen kevään opiskelijavaihdossa Singaporessa. Matkasin maailman toiselle puolelle saadakseni uutta perspektiiviä elämään ja poliittisen historian opintoihini. Suurimman vaikutuksen minuun on tehnyt sattumalta valitsemani Thai-taidetta ja piirtämistä käsittelevä yliopistokurssi.

Olen kuluneen kevään aikana oppinut Thai-buddhalaisesta temppelitaiteesta perusteet ja hieman enemmänkin. Kurssi on koostunut luennoista, viikon mittaisesta luokkaretkestä Bangkokiin ja lopputyönä tehtävästä maalauksesta.

Ensimmäisellä luennolla professori Irving Johnson kertoi, että kurssilla oppii maalaustekniikan, jota tuskin usein tarvitsee elämässään, mutta tämän lisäksi kurssilla oppii myös kärsivällisyyden jalon taidon. Laiskuuteen taipuvaisena taiteilijana olin tästä lupauksesta hyvin innoissani.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa