Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

200 ki­lo­met­rin voi­ma­joh­to kulkisi Ro­va­nie­mel­tä Vaalaan – yva-se­los­tus on nyt ar­vioi­ta­va­na

Fingrid Oyj on toimittanut Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselle yva-selostuksen, jossa kuvataan Rovaniemen Petäjäskosken ja Vaalan Nuojuankankaan sähköasemien välisen voimajohtoreitin toteuttamisvaihtoehdot ja näiden ympäristövaikutukset. Ely kertoo asiasta tiedotteessaan.

Voimajohtoyhteyden pituus on noin 210–215 kilometriä. Johtoreitti kulkee Rovaniemen, Tervolan, Simon, Iin, Oulun, Utajärven ja Vaalan alueilla.

Hankkeen edellyttämä luonnonsuojelulain mukainen Natura-arviointi on toteutettu yva-menettelyn yhteydessä. Natura-arviointi on yva-selostuksen liitteenä.

Ympäristövaikutusten arviointiselostus ja sitä koskeva kuulutus ovat nähtävillä 19.11.2021 saakka edellä mainituissa kunnissa ja ympäristöhallinnon nettisivuilla.

Hankkeen yleisötilaisuus järjestetään maanantaina 25. lokakuuta kello 17.30–19.30.

Koronatilanteen vuoksi tilaisuus järjestetään vain Internetissä ja siihen voi liittyä yllä mainitulla verkkosivulla olevan linkin kautta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi