Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

200 ki­lo­met­rin voi­ma­joh­to kulkisi Ro­va­nie­mel­tä Vaalaan – yva-se­los­tus on nyt ar­vioi­ta­va­na

Fingrid Oyj on toimittanut Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselle yva-selostuksen, jossa kuvataan Rovaniemen Petäjäskosken ja Vaalan Nuojuankankaan sähköasemien välisen voimajohtoreitin toteuttamisvaihtoehdot ja näiden ympäristövaikutukset. Ely kertoo asiasta tiedotteessaan.

Voimajohtoyhteyden pituus on noin 210–215 kilometriä. Johtoreitti kulkee Rovaniemen, Tervolan, Simon, Iin, Oulun, Utajärven ja Vaalan alueilla.

Hankkeen edellyttämä luonnonsuojelulain mukainen Natura-arviointi on toteutettu yva-menettelyn yhteydessä. Natura-arviointi on yva-selostuksen liitteenä.

Ympäristövaikutusten arviointiselostus ja sitä koskeva kuulutus ovat nähtävillä 19.11.2021 saakka edellä mainituissa kunnissa ja ympäristöhallinnon nettisivuilla.

Hankkeen yleisötilaisuus järjestetään maanantaina 25. lokakuuta kello 17.30–19.30.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.