Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yt-neu­vot­te­luis­ta pitäisi voida kes­kus­tel­la

Kemin kaupunginhallituksen kokouksessa 30.8. oli esitys koko henkilöstöä koskevien yt-neuvottelujen aloittamisesta. Vasemmistoliiton hallitusryhmä käsitteli asiaa ja oli päätösesityksestä eri mieltä.

Ryhmä olisi halunnut enemmän konkretiaa muun muassa aikatauluun, päätösten kohdistumiseen, mahdollisten lomautusten kestoihin ja laskelmiin siitä, kuinka paljon säästöjä niillä saadaan. Nythän näistä asioista ei ole mitään tietoa. Lisäksi kiirehtiminen ja huono tiedottaminen luovat esityksen ympärille tarpeetonta hämmennystä henkilöstössä, jolle asiasta ei ole tiedotettu lainkaan.

Hallitusryhmämme olisi halunnut viedä asian jatkovalmisteluun niin, että kysymyksiin olisi ollut vastauksia ennen asian etenemistä valtuustoon. Nähdäksemme se olisi ollut kaikkien osapuolten etu. Asiasta äänestettiin ja lopputulos oli 3–7, joten kaupunginjohtajan päätösesitys etenee tällä aikataululla seuraavaan valtuustoon 6. syyskuuta.

Emme vastusta organisaatiouudistusta, emmekä myöskään kaupungin talouden saattamista kestävälle pohjalle.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita