Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ysi­vi­tos­ta sai tankata koko jou­lu­kuun sel­väs­ti alle kah­del­la eurolla litra ja saa edel­leen – ­huol­ta­moy­rit­tä­jän mukaan ro­va­nie­me­läi­set seu­raa­vat pump­pu­hin­to­ja tar­kas­ti : "Kal­leim­paan aikaan ei tan­kat­tu täy­teen"

Kesällä 2022 suomalaiset havahtuivat hintojen nousuun polttoainepumpuilla. Paikoin yli kaksi ja puoli euroa maksanut menovesi jarrutti menohaluja ja patisti tielläliikkujia mahdollisimman taloudelliseen ajoon.

Lue juttu kesäkuulta: "En aja niin lujaa" –mat­kai­li­jat täyt­tä­vät poh­joi­sen teitä, vaikka polt­to­ai­ne on en­nä­tys­kal­lis­ta 

Keskikesän hintapiikkien jälkeen polttoaineiden pumppuhintojen nousu taittui. Asiaan vaikutti kaksi tekijää: raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan normalisoituminen ja hallituksen päätös laskea väliaikaisesti polttonesteiden jakeluvelvoitetta.

Jakeluvelvoite tarkoittaa, että liikennepolttoaineista tietyn osuuden tulee olla uusiutuvista lähteistä.

Jakeluvelvoitteen alentaminen vaikuttaa hintoihin laskevasti, sillä se vähentää polttoaineen valmistuksessa käytettävien kalliiden biokomponenttien määrää. Jakeluvelvoite on tälle vuodelle 13,5 prosenttia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.