kolumni: Il­mas­to­pää­tök­sis­sä me­ga­luo­kan ai­ka­tau­lu­vir­he

tähtijuttu: Yhden lähtö tarjosi toi­sel­le kodin – ta­voi­tim­me kolmen muut­ta­jan ketjun ja kur­kis­tim­me kuntien väes­tö­en­nus­tei­siin

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Tilaajille

Yrit­tä­jil­tä vahva viesti kun­ta­päät­tä­jil­le: Paras tuki yrit­tä­jyy­del­le on lisätä kunnan ve­to­voi­maa

Yrittäjien mielestä kunnan yleisen vetovoiman lisääminen on paras tapa tukea yrittäjyyttä. Toiseksi tärkeimpänä yrittäjät pitävät ripeää lupakäsittelyä. Kolmantena tulee suora rahallinen tuki. Suomen Yrittäjät kysyi osana yrittäjägallupia Lännen Median pyynnöstä kuntien tehokkainta tapaa tukea yrittäjyyttä.

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala korostaa, että kuntien kannattaa arvioida päätöstensä vaikutukset yrityksiin järjestelmällisesti.
Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala korostaa, että kuntien kannattaa arvioida päätöstensä vaikutukset yrityksiin järjestelmällisesti.

Yrittäjistä 57 prosenttia on sitä mieltä, että kuntien kannattaa lisätä vetovoimaansa, koska se on parasta yritysten tukemista. Kunnan yleisen vetovoiman lisäämistä toivottiin eniten Pohjois- ja Itä-Suomessa, vähiten pääkaupunkiseudulla, jossa vetovoimatekijät lienevät jo ennestään korkealla. Hyvä vetovoima on tärkeintä kaupan ja palvelualojen yrityksille.

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala muistuttaa, että vetovoima on monen tekijän summa. Siihen liittyvät muun muassa kunnan maine ja yritysmyönteisyys.