kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Yrit­tä­jä halusi asiak­kail­leen uutta te­ke­mis­tä ja niinpä hän tem­pai­si jää­vuo­ren Ro­va­nie­mel­le Apukan lo­ma­ky­lään

Rovaniemeläisyritys laajensi ohjelmapalvelutarjontaansa jääkiipeilyyn. Siihen tarvittiin muun muassa merikontteja ja vähän luovuutta.

– Muistakaa ankkakävely, opas Minna Hauriainen komentaa.

Sitten Pauli ja Marita Kouhia lähtevät tarpomaan leveillä haara-askelmilla kohti pienen kerrostalon kokoista jäävuorta. Kintut kannattaa pitää visusti toisistaan erillään tai muuten usean sentin mittaiset piikit kengissä tekevät ikävää jälkeä säärissä.

Piikit ovat niin terävät, että pian ne uppoavat helposti jäiseen seinään, kun Marita Kouhia lähtee ensimmäisenä matkailijana valloittamaan Rovaniemelle Apukka Resortiin noussutta aktiviteettia jäähakut käsissään.

12 metriä korkea jäävuori on iltavalaistuksessa näyttävä ilmestys. Kolme seinämää on kiipeilyä varten, yksi lasten mäenlaskua varten.
12 metriä korkea jäävuori on iltavalaistuksessa näyttävä ilmestys.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi