kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yli­tor­nion val­tuus­to ei jakanut jou­lu­lah­jaa Kau­lin­ran­nal­le

Ylitornion kunnanvaltuusto kokoontui jouluisissa tonttu tunnelmissa vuoden viimeisessä budjettikokouksessa. Joululahjoja jaettiin runsain mitoin erilaisiin kohteisiin.

Keskustan ja vasemmiston tonttujoukko löysi yhteisen sävelen lahjojen jakamiseen niin, että Kaulinranta jäi ilman joululahjaa, eli peruskoulu lakkautettiin ja nyt sitten laulettiin viimeiset joululaulut tänä vuonna Kaulinrannalla.

Onneksi löytyi valtuustosta Ylitornion parhaasta ryhmästä neljä viisasta ja keskustan ryhmän yksi  jämäkkä viisas, mutta joiden oli tyytyminen tähän päätökseen raskain mielin, koska lasten etua ei tässä ajateltu ollenkaan, vaan lahjat jaettiin niille, missä oli jo ennestään riittävästi keskitetty toimintaa, eli kirkonkylälle.

Huvittavin episodi koettiin investointimäärärahan käsittelyssä, koska jokivarren viemäröintiin viime vuonna päätetty investointiraha oli kadonnut johonkin. Siihen ei keskustan ja vasemmiston tonttujoukko osannut vastata, mutta onneksi apuun tuli jälleen sama viiden viisaan ryhmä, joiden laulukirjassa oli oikea sanat ja päätökset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.