Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Yli­tor­nion kun­nan­joh­ta­ja va­li­taan 22. hel­mi­kuu­ta – Kun­nan­hal­li­tus haas­tat­te­li neljä ha­ki­jaa.

Ylitorniolla ehditään ennen kuntavaaleja valita nykyiselle kunnanjohtaja Tapani Melaluodolle seuraaja. Kunnanvaltuusto päättää tulevasta kunnanjohtajasta reilun viikon kuluttua maanantaina 22. helmikuuta.

Kunnanhallitus on täydennetyn hakukierroksen jälkeen haastatellut neljä virkaa hakenutta. Haastatteluihin saakka ylsivät kaksi ylitorniolaista ja kaksi etelämpää.

Haastatteluissa olivat Ylitornion tekninen johtaja, insinööri AMK Jarmo Jaako, Ylitornion vapaa-aikajohtaja, filosofian ja hallintotieteiden maisteri Laura Kantomaa, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton Jytyn ex-puheenjohtaja, hallintotieteiden maisteri Maija Pihlajamäki sekä Esko Rautiainen, joka viimeksi oli Savukosken kunnanjohtajan viransijaisena vuoden 2019. Rautiainen on hallintotieteiden maisteri, joka on ollut kunnanjohtajana Puolangalla, Askolassa ja Mellilässä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita