ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Yli­opis­ton tut­ki­joi­den asemaa työ­elä­mäs­sä vah­vis­te­taan asian­tun­ti­ja­har­joit­te­luil­la – toh­to­reil­le on työtä myös kor­kea­kou­lu­jen ul­ko­puo­lel­la

Lapin yliopistossa halutaan avartaa tohtoreiden uramahdollisuuksia. Asiantuntijaharjoittelu tukee parhaimmillaan väitöskirjan tekoa ja tarjoaa työlle jatkoa.

Tulevien tohtoreiden asiantuntijuus voisi olla suuremmassa roolissa yritysmaailmassa. Asiantuntijat ovat voimavara, joka pitäisi ottaa huomioon myös yliopistojen ulkopuolella.

Sonja Salomäki, taiteiden tiedekunnan väitöskirjatutkija Lapin yliopistosta, suoritti kahden kuukauden asiantuntijatyöharjoittelun Suomen YK-liitossa Helsingissä tämän vuoden alkupuolella. Hän tutkii ilmastotaideaktivismia, joka on monelle tuntematon käsite, eikä Salomäen erikoisosaamisen merkitystä ymmärretä.

Harjoittelussa hän haki apurahaa työryhmässä ja teki hankesuunnitelmaa opettajien koulutuksesta, jossa opetetaan faktasisällön ja tunnetaitojen ohella eri luovien menetelmien hyödyntämistä kestävän kehityksen opetuksessa.

– Yksi tärkeä työ YK:lla minulla oli perusteellisen aiemman ja tehdyn tutkimuksen kautta perustella, miksi esimerkiksi taidemenetelmät ovat hyviä menetelmiä kestävän kehityksen opetuksessa, ja millaisia kokemuksia niistä on saatu, Salomäki kertoo ja jatkaa, – Taide on sellainen, että monet pitävät sitä ekstrana ja outona.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.