kolumni: Il­mas­to­pää­tök­sis­sä me­ga­luo­kan ai­ka­tau­lu­vir­he

tähtijuttu: Yhden lähtö tarjosi toi­sel­le kodin – ta­voi­tim­me kolmen muut­ta­jan ketjun ja kur­kis­tim­me kuntien väes­tö­en­nus­tei­siin

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Yli tuhat otettu kiinni lii­ke­kan­nal­le­pa­noa vas­tus­ta­vis­sa mie­len­osoi­tuk­sis­sa Ve­nä­jäl­lä

Moskovassa pidätettiin mielenosoittajia keskiviikkona.
Moskovassa pidätettiin mielenosoittajia keskiviikkona.
Kuva: MAXIM SHIPENKOV

Venäjällä jo yli tuhat ihmistä on otettu kiinni osittaista liikekannallepanoa vastustavissa mielenosoituksissa, kertoo kansalaisjärjestö OVD-info.

Kansalaisjärjestön mukaan mielenilmauksia on ollut ainakin 38 kaupungissa. Kyseessä ovat järjestön mukaan laajimmat mielenosoitukset sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa.

OVD-info pitää kirjaa kiinniotetuista ja yrittää auttaa heitä.

Uutistoimisto AFP:n Moskovan keskustassa olevien toimittajien mukaan mellakkapoliisi otti kiinni ainakin 50 ihmistä. Pietarissa taas mielenosoittajia otettiin kiinni yksitellen.

– Tulin tänne osallistuakseni mielenosoitukseen, mutta näyttää siltä, että kaikki on jo pidätetty. Nykyhallinto on tuominnut itsensä ja tuhoaa nuorison, sanoi 60-vuotias Aleksei, joka ei suostunut kertomaan sukunimeään.

– Tulin tänne kertoakseni, että vastustan sotaa ja liikekannallepanoa. Pelkään itseni ja veljeni puolesta, perusteli opiskelija Oksana Sidorenko.

Putin kertoi aikaisemmin tänään puheessaan liikekannallepanosta, joka koskee noin 300 000:ta reserviläistä.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 21.9 klo 22.18.