Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Yli 200 000 pal­kan­saa­jan työ­eh­to­so­pi­muk­set ovat tors­tai­na kat­kol­la –rat­kai­suis­ta ei ole vielä aa­vis­tus­ta­kaan

Kiista kiky-tuntien kohtalosta jumittaa Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välisiä neuvotteluja. Postin kahden viikon lakko uhkaa maanantaina 11. marraskuuta.

Yli 200 000 palkansaajan työehtosopimukset päättyvät torstaina. Jos ratkaisuihin ei ennen marraskuun alkua päästä, mennään sopimuksettomaan tilaan, jossa työtaistelutoimet ovat laillisia.

Katkolla kuun vaihteessa ovat muun muassa Teknologiateollisuuden sopimukset yhtä lukuun ottamatta. Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto aloittivat työehtosopimusneuvottelut jo elokuun lopulla. Niistä odotetaan koko liittokierroksen päänavausta, mutta neuvottelut ovat edenneet hitaasti.

Syynä on kiista kilpailukykysopimuksessa kolme vuotta sitten sovitun 24 tunnin vuosityöajan pidennyksen kohtalosta.

Teollisuusliiton tavoitteena on, ettei tätä palkatonta työajan pidennystä ole tämän neuvottelukierroksen jälkeen enää yhdessäkään sen sopimuksista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.