Virusmuunnos: Hal­li­tus kieltää maa­han­tu­lon seit­se­mäs­tä ete­läi­sen Afrikan maasta – Suomen kan­sa­lai­set ja Suo­mes­sa va­ki­nai­ses­ti asuvat saavat aina palata

Maanjäristykset: Utsjoen tä­räh­te­lyt var­mis­tui­vat maan­jä­ris­tyk­sek­si –  jä­ris­tys­kes­kus oli Norjan puo­lel­la 13,6 ki­lo­met­rin sy­vyy­des­sä

Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Ylen gallup: Kes­kus­tan kan­na­tus lä­hes­tyy jo en­nä­tys­tä – pe­rus­suo­ma­lai­set yhä ainoa yli 20 pro­sen­tin puolue

Keskusta on ainoa hallituspuolue, jonka kannatus on laskenut edellisestä kyselystä.

Katri Kulmunin (oik.) johtaman keskustan kannatus laski edellisestä mittauksesta 1,2 prosenttia. Sanna Marinin sdp sen sijaan lisäsi omaansa suunnilleen saman verran.
Katri Kulmunin (oik.) johtaman keskustan kannatus laski edellisestä mittauksesta 1,2 prosenttia. Sanna Marinin sdp sen sijaan lisäsi omaansa suunnilleen saman verran.
Kuva: Joel Maisalmi

Keskustan kannatus jatkaa laskuaan ja lähestyy jo ennätyksellisen alhaisia lukemia, kertoo Ylen tilaama puoluegallup.

Kyselyn mukaan keskustaa kannattaa 10,8 prosenttia vastaajista. Ylen kyselyissä puolueen alhaisin tulos saatiin viime syksynä, kun kannatus oli 10,6 prosenttia.

Suomen suurimpana puolueena jatkaa kyselyn perusteella perussuomalaiset, joka yltää samalla ainoana yli 20 prosentin kannatukseen. Nyt lukema on 23,3.

Keskinäinen järjestys ennallaan

Puolueiden keskinäinen järjestys on säilynyt muutenkin entisellään.  Toiseksi suurin puolue on kyselyn mukaan kokoomus, jonka kannatus on 17,5 prosenttia.

Kaksi kärkipuoluetta on menettänyt kannatustaan. Perussuomalaisilla miinusta on prosentin verran, kokoomuksella melkein kaksi.

Keskusta on ainoa hallituspuolue, jonka kannatus on laskenut edellisestä kyselystä. Muut hallituspuolueet sdp (16%), vihreät (13,3%), vasemmistoliitto (8,3%) ja rkp (4,4%) ovat sen sijaan lisänneet kannatustaan.

Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus, ja vastaajia oli runsaat 2 900. Kaikki muutokset mahtuvat kahden prosentin virhemarginaalin sisään.