Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Yhtä miestä epäil­lään ka­don­nei­den Katja Mii­na­lai­sen ja Saara Arvan hen­ki­ri­kok­sis­ta – poliisi pyytää ha­vain­to­ja: ovat ajel­leet ja lei­riy­ty­neet Lapissa

Epäilty on poliisin tutkimusten perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina. Poliisin identifioimat naiset ovat kertoneet epäillyn heihin kohdistamasta väkivallasta.

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta, johon liittyen käräjäoikeus vangitsi yhden henkilön perjantaina 2. joulukuuta 2022. Poliisi kaipaa yleisön apua henkirikoksen selvittämiseen. Havaintoja pyydetään edelleen kadonneesta Katja Miinalaisesta, josta poliisi toivoi silminnäkijävihjeitä jo aiemmin.

Epäilty henkirikos on tapahtunut elokuun puolivälin jälkeen. Poliisi epäilee, että kadonneeksi ilmoitettu Katja Miinalainen on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Kadonnut on Katja Miinalainen 165 senttimetriä pitkä, ja hän painaa noin 50 kiloa. Hänellä on pitkät, tummat ja suorat hiukset sekä siniset silmät. Poliisi pyytää Miinalaisesta silminnäkijähavaintoja Lapista.
Kadonnut on Katja Miinalainen 165 senttimetriä pitkä, ja hän painaa noin 50 kiloa. Hänellä on pitkät, tummat ja suorat hiukset sekä siniset silmät. Poliisi pyytää Miinalaisesta silminnäkijähavaintoja Lapista.

Helsingin poliisi tiedotti kadonneesta 28-vuotiaasta Katja Miinalaisesta 5. lokakuuta. Tuolloin poliisi kertoi, että hänet oli nähty viimeksi Salon Kiikalassa 14. elokuuta 2022.

Epäilty on ottanut Miinalaisen kyytiin Kiikalassa. He ovat ajelleet ja leiriytyneet Tammelassa, Keski-Suomessa ja Lapissa. Epäilty ja asianomistaja ovat liikkuneet syrjäisillä alueilla.

– Pyydämme Katja Miinalaisesta silminnäkijähavaintoja erityisesti edellä mainituilta alueilta 14. elokuuta jälkeiseltä ajalta, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Mari Päivärinta.

Kadonnut henkilö on 165 senttimetriä pitkä, ja hän painaa noin 50 kiloa. Hänellä on pitkät, tummat ja suorat hiukset sekä siniset silmät. Häneltä saattaa puuttua hammas ylhäältä edestä tai vasemmasta kulmasta.

Henkirikoksesta epäilty saattaa liittyä myös syksyllä 2019 kadonneen Saara Arvan tapaukseen

Epäilty on saattanut kohdistaa väkivalta- ja seksuaalirikoksia muihinkin naisiin.

Helsingin poliisi epäilee nyt esitutkinnassa olevasta henkirikoksesta 51-vuotiasta Mika Moringia. Epäilty on saattanut käyttää muitakin nimiä. Poliisi julkaisee epäillyn nimen ja kuvan sekä kuvia hänen autostaan, koska se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi.

Mika Moring
Mika Moring
Moringin auto
Moringin auto

Esitutkintalain perusteella epäillyn nimen tai kuvan saa antaa julkisuuteen vain, jos se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi, rikoksesta epäillyn tavoittamiseksi, uuden rikoksen estämiseksi tai rikoksesta aiheutuvan vahingon estämiseksi. Samat perusteet pätevät tässä tiedotteessa asianomistajan nimen ja kuvan julkaisemiseen, kertoo poliisi tiedotteessaan.

– Epäilty on tutkimustemme perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina. Poliisi on identifioinut Moringin matkassa olleita naisia, jotka ovat kertoneet epäillyn heihin kohdistamasta väkivallasta. Uskomme, että tällaisia henkilöitä on ollut vuosien saatossa enemmänkin kuin on poliisin tiedossa. On erittäin tärkeää tavoittaa muut mahdolliset uhrit, kertoo tutkinnanjohtaja Mari Päivärinta.

Poliisi rohkaisee mahdollisia muita uhreja ottamaan yhteyttä. Poliisin tietojen mukaan Mika Moring on retkien aikana pahoinpidellyt kyydissä olleita naisia, ja hän on saattanut kohdistaa heihin myös seksuaalista väkivaltaa.

Poliisi pyytää kaikkia sellaisia henkilöitä ottamaan yhteyttä, jotka ovat liikkuneet Moringin kanssa. Tyypillistä on ollut, että epäilty on ottanut naisia kyytiin ja esimerkiksi leiriytynyt heidän kanssaan. Retket ovat suuntautuneet ympäri Suomen.

Poliisi pyytää havainnot ja vihjeet osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.