Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yh­den­ver­tai­suus koskee myös yk­si­tyis­tei­tä

Esitin, että Rovaniemen elinvoimalautakunta hylkää yksityisteistä oikaisuvaatimuksen ja päättää yksityistieavustusten myöntämisperusteet siten, että kaupunki hoitaa kaikki yksityistiet ja niiden kunnostustoimenpiteet pääurakoitsijan mukaisesti – vähintään yksi vakituisesti asuttu kiinteistö. Vaihtoehtoisesti tiekunta voi hakea rahallisen avustuksen. Perustelin tätä perustuslain mukaisella yhdenvertaisuusperiaatteella ja oikeudella valita asuinpaikka.

Hallintolain mukaisen luottamuksen eli oikeutettujen odotusten suojan perusteella kuntalaisen on voitava luottaa siihen, että viranomaisten toiminta ei yllättäen muutu sikäli, kun se vaikuttaa kielteisesti yksityisen oikeuteen tai etuun. Kuntalain mukaan kunta hoitaa itsehallinnon nojalla ottamansa tehtävät. Yksityisteiden kunnossapidon hoitaminen/avustaminen on kuntalain mahdollistama, kunnan harkinnanvarainen tehtävä, jolla turvataan kansalaisten yhdenvertaisuuden toteutumista. Kuntien yhdistymissopimuksessa asetettiin strategiseksi tavoitteeksi yksityistieverkoston liikennepalvelukyvyn vahvistaminen.

Rovaniemen kaupunkistrategiassa yhtenä arvona on luotettavuus. Sillä tarkoitetaan, että kaupunki toimii luottamusta, oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoisuutta edistäen, ja että se pitää lupauksensa ja toimii pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi