pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Yhden ko­ro­na­tal­ven Kaa­ma­sen ky­lä­kaup­pa kesti, toinen oli liikaa – Vii­mei­sen kerran asiak­kai­ta pal­vel­laan lauan­tai­na

Kotipuoti sulkee ovensa lauantaina, kauppiaan terveyskin osasyynä.

Vielä vuosi sitten Inarissa kaamaslaisten lähikauppa Kaamasen Kotipuoti palveli kyläläisiä ja huomattavaa mökkiläisten joukkoa täysin hyllyin. Nyt toisen koronatalven keskellä voimat hupenevat sekä liiketoiminnasta että kauppiaalta itseltään, joten puodin ovet suljetaan lopullisesti.

– Kauppa on auki lauantaina kello 10–14, yli 10-vuotisen uransa Tarmo-lähikauppiaana päättävä Sonja Loponen kertoo viimeisen päivän ohjelmasta.

Kyläläisillä on nyt mieli haikeana. Näin Sonja Loponen tulkitsee saamansa palautteen. Siihen kuuluu myös vaaleanpunainen kirjelappunen, joka oli käyty kiinnittämässä kaupan oveen.

– Sonja, tuhannet kiitokset menneistä ja valoisaa ja ressitöntä tulevaisuutta, kauppias lukee lapusta, johon oli myös piirretty kahdet iloiset ja yhdet surulliset kasvot.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa